Títol
2694.- Certificats i justificants d'empadronament i convivència
Descripció
- Aquest tràmit permet obtenir el document que informa (en el cas del volant) o certifica fefaentment (en el cas del certificat) l'empadronament de:
- una persona en un domicili (ja sigui actual o històric, és a dir del temps de residència en diferents domicilis del municipi amb anterioritat)
- diverses persones que conviuen en un mateix habitatge (volant o certificat col·lectiu)
- una persona difunta que residia en un domicili
- Volant d’empadronament actual: Document emès per l'Ajuntament que acredita l'empadronament d'una persona en un domicili d'acord amb les dades actuals que consten al Padró Municipal d'Habitants. Confirmar la residència als estrangers comunitaris o amb permís de residència permanent.
- Volant d’empadronament històric: Document emès per l'Ajuntament que acredita fefaentment l'empadronament d'una persona en el Padró Municipal en un període de temps determinat.
- Volant d’empadronament col·lectiu: Document que s'emet a efectes informatius i que conté les dades padronals de totes les persones empadronades en un mateix domicili, segons consta actualment a les dades del Padró Municipal d'Habitants.
- Volant de convivència històrica: Document que s'emet a efectes informatius i que conté les dades padronals de totes les persones que estar empadronades en un mateix domicili en una data determinada.
- Declaracions de fe de vida: És el document pel qual s'acredita que una persona està viva.
Organisme Competent/ Responsable
Ajuntament
Àrea tramitadora
Oficina d’Informació Atenció al Ciutadà
Classificació temàtica
Padró habitants.
Qui el pot demanar
La persona interessada o afectada pel tràmit o bé un/a representant degudament autoritzat/da o acreditat/da.
Canals de tramitació
Presencial / Telemàtic / Correu Postal.
Cas que es vulgui fer presencial a l’OIAC cal demanar cita prèvia en el següent enllaç: cita prèvia
D'acord amb l'Article 14 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques a partir de 1 d'octubre de 2016 els següents col·lectius estan obligats a relacionar-se exclusivament per mitjans electrònics amb l'Ajuntament:
Les persones jurídiques.
Les entitats sense personalitat jurídica.
Els qui exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi la col·legiació obligatòria, per als tràmits i actuacions que portin a terme amb les administracions públiques en exercici de l'activitat professional esmentada. En tot cas, dins d'aquest col·lectiu s'hi entenen inclosos els notaris i registradors de la propietat i mercantils.
Els qui representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.
Període de l’any en què es pot demanar
Durant tot l’any.
Termini de la sol·licitud
No n’hi ha.
Requisits previs
El requisit previs és:
- Estar empadronat al municipi o haver-ho estat amb anterioritat.
Preu/ Taxa
Segons ordenances fiscals.
Mitjans de pagament
Els establerts per la normativa reguladora.
Dades i documents
Cal aportar la documentació següent:
En tots els casos:
- Document identificatiu de la persona interessada (NIE, Passaport, DNI o certificat electrònic en el cas de petició via telemàtica).
En el cas d'existència de representant:
- En el cas de representació, document acreditatiu de la condició de representant i document identificatiu del representant i de l'interessat. En el cas de tramitació electrònica la identificació es podrà fer utilitzant un certificat electrònic.
En cas de persones de baixa o difuntes, cal aportar la documentació complementària següent:
- Documentació que acrediti l'interès legal i directe de la persona sol·licitant
En el cas de demanar volant col·lectiu (referit a les dades de tota la família) de forma telemàtica mitjançant actuació automatitzada de l'administració es requereix:
- Indicar nom, dos cognoms i DNI (o data de naixement en el cas de menors de 14 anys) de tots els membres de la família.
Impresos del tràmit
Sol·licitud General
Normativa
- Resolució de 16 de març de 2015, de la Subsecretaria, per la qual es publica la Resolució de 30 de gener de 2015, de la Presidència de l'Institut Nacional d'Estadística i de la Direcció General de Coordinació de Competències amb les comunitats autònomes i les entitats locals, sobre instruccions tècniques als Ajuntaments sobre gestió del padró municipal
- Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
- Llei Orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social i modificacions de la Llei Orgànica 2/2009, d'11 de desembre.
- Reial Decret 1690/1996, de 11 de juliol, que aprova el Reglament de Població i Demarcació Territorial de les Entitats Locals modificat en relació als efectes de padró pel Reial Decret 2612/1996, de 20 de desembre.
- Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques..
- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
Termini de Resolució
En el cas del volant, resolució immediata. En el cas del certificat, el termini legal és de tres mesos a contemplar des de la data de registre de la sol·licitud (art. 42.3 de la LRJAP i modificacions)
Silenci administratiu
Per la naturalesa del tràmit no es contempla.
Normativa del silenci administratiu
- Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya
- Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques
Vies de reclamació
Les ordinàries del procediment administratiu.